CUM SĂ CREEZI UN WEBSITE PAS CU PAS

CURS WORDPRESS PENTRU ÎNCEPĂTORI

Dacă vrei o carieră în IT, web design-ul este cel mai ușor mod de a începe. Nu este deloc dificil și îți poate deschide calea către subdomenii mai avansate precum programarea și dezvoltarea. Nu știi de unde să începi? Acest curs de WordPress pentru începători este punctul de start ideal. Îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a începe această profesie. Dacă ești autodidact, poți să achiziționezi cartea și să studiezi în ritmul tău, sau poți alege să participi la un curs susținut chiar de autorul cărții.

Cursul nu este unul de programare, deși conține elemente de cod, ci este un ghid pas cu pas despre cum să faci de la zero un website în platforma WordPress. Conține toate informațiile legate de cum să creezi pagini, articole, produse, cum să instalezi WordPress, cum să optimizezi SEO, viteza, să optimizezi pentru mobile, să securizezi platforma și să muți website-ul de pe un server pe altul.

Dacă ai nevoie de un curs pentru avansați, unde să înveți tehnici avansate de design și cum să folosești informațiile din cursul de WordPress pentru începători pentru a crea website-uri superbe, vezi și acest Curs de Web Design.

Cartea WordPress Design pentru Începători

WordPress Design este cartea de care ai nevoie atunci când vrei să înveți să creezi un website.

WordPress este o unealtă fenomenală pentru construcția de website-uri. Este gratuit, intuitiv, adaptabil și poate fi extins cu o largă varietate de module. În această carte, te voi învăța toți pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a crea un website în WordPress. De la instalare și configurare la publicare.

Cartea este un veritabil curs de WordPress, în care vei învăța să publici pagini și articole. Cum să folosești teme și module. Cum să optimizezi SEO, viteza și aspectul pe mobile. Cum să îți deschizi un magazin online și ce module îți recomand. Totul printr-un exemplu practic. Vei construi un website până la capăt.

Fiecare instrucțiune este colorată și vine alături de o poză în care am desenat pasul aferent.  Urmând culorile, vei putea explora și înțelege platforma cu ușurință.

Cele mai bune teme și module de WordPress costă o sumă modestă. La fel și găzduirea website-ului. Am oferit atât variante gratuite cât și variante avansate, contra-cost, lăsându-te pe tine să alegi ce cale preferi.

Îți recomand lectura împreună cu cartea Web Design de Succes unde am explicat foarte multe concepte teoretice. Cum să alegi un nume de domeniu, cum să alegi un server gazdă, cum să conferi website-ului personalitate, ce este impactul vizual și multe alte astfel de detalii ce te vor ajuta pe tot parcursul carierei.

Varianta Curs de WordPress pentru Începători

În varianta curs, facem grupe de 3 sau mai mulți cursanți și de întâlnim online (prin intermediul Zoom) sau fizic, în București. Vom crea împreună un website în WordPress de la zero. Vom instala WordPress local dar și pe server. Îl vom configura apoi vom instala teme și module. Vom crea pagini și le vom face un design plăcut. Vei învăța să configurezi Header-ul, Footer-ul, să optimizezi pentru mobile, să optimizezi viteza și SEO. Vom explora formulare de contact, ferestre popup, blog-ul și crearea unui magazin online complet.

Acest curs de web design durează între 3 și 4 zile, 6-8 ore pe zi cu o oră pauză. Durata este flexibilă în funcție de puterea de asimilare și de numărul de întrebări al participanților.

Trainer-ul tău va fi, Victor Marcoianu, fondatorul SenDesign, cu o experiență de peste 10 ani în Marketing Digital, Dezvoltare Web și Software. A creat primul website la vârsta de 12 ani și este autor a trei cărți, Ghidul Afacerii în Mediul Online, Web Design de Succes și WordPress Design pentru Începători. Poți afla mai multe detalii despre Victor pe website-ul său, paginile CV și Biografie.

Pentru că Victor lucrează ca și programator și creative director de foarte mult timp, îi poți adresa orice întrebare din domeniul IT și te poate ajuta să te orientezi în piața muncii. Atât din perspectiva de angajat cât și antreprenor / liber profesionist.

Fiecare cursant va primi o diplomă alături de cartea WordPress Design pentru Începători.

CE ÎNTREABĂ CURSANȚII

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1Cartea sau Curs de WordPress?
Cartea este destinată persoanelor autodidacte și este o soluție mai ieftină. Cursul este destinat persoanelor care au sau vor mai multe explicații, într-un timp cât mai scurt.
2Am nevoie de cunoștiințe de programare?
Nu, dar acestea ajută!
3Cum mă pot înscrie la curs?
Trebuie doar să completezi formularul din secțiunea înscriere. Dacă întâmpini probleme ne poți scrie pe mail@sendesign.ro.
4Cât costă cursul?
Găsești aceste informații aici.
5Ce voi primi la finalul cursului?
Vei primi o diplomă împreună cu cartea WordPress Design pentru Începători.
6Dacă vreau să aprofundez domeniul Web Design, există un curs avansat?
Absolut! Cursul Web Design.
7Când începe următoarea sesiune de curs?
Data de start o stabilim împreună de îndată ce se strâng suficienți doritori.
8Acest curs de WordPress se ține fizic sau online?
Data de start o stabilim împreună de îndată ce se strâng suficienți doritori.
9Cu ce este diferit cursul de WordPress față de cursul de Web Design
Cursul de web design este unul teoretic, pe când acest curs de WordPress, este unul total practic. Este pentru cei care vor să învețe să construiască un website în WordPress. Cursul de Web Design explică tehnici avansate despre cum trebuie să arate și să se comporte un website odată ce ai bazele necesare.
10Îmi trebuie licențe la teme sau module?
Nu, îți oferim noi licențe de test pentru tot ce ai nevoie pe parcursul studiului. Dacă optezi pentru carte, vei găsi un link de unde poți descărca materialele.

1. Instalarea și Configurarea în Cursul de WordPress

În primul rând, avem nevoie de un server sau dispozitiv gazdă pe care să instalăm website-ul și baza de date. Există două opțiuni: Online și Offline. În acest capitol vei afla cum să instalezi WordPress atât online, pe un server prin cPanel, cât și offline pe dispozitivul tău.

2. Instalarea Temei și a Modulelor

În WordPress temele și modulele se instalează foarte ușor. Poți alege din biblioteca oficială sau le poți încărca manual din alte surse. În acest capitol al cursului de WordPress pentru Începători, vei afla cum se instalează o temă atât din biblioteca de teme cât și manual prin două metode separate. După instalarea temei, vom instala modulele, atât din biblioteca de module cât și manual.

După instalare, vei afla cum se actualizează temele și modulele. Capitolul conține și informații despre ce trebuie să faci atunci când un modul instalat are erori.

3. Personalizarea Temei

Tema unui website WordPress dictează cum vor arăta structura și stilul general al elementelor. Adică antetul, subsolul, butoanele, font-urile, textul, culorile etc. O temă bună te lasă să personalizezi toate aceste aspecte și îți oferă o largă varietate de opțiuni din care să alegi.

În acest curs de WordPress, vei învăța să personalizezi tema oferită după bunul plac. Sunt descrise metodele de definire a culorilor tuturor elementelor importante precum text, fundal, link-uri, butoane, header, footer și așa mai departe. Vei afla cum se alege font-ul dintr-o largă paletă de opțiuni. Găsești configurări pentru diferite tipuri de header-uri și footer-uri, cu imagini de fundal, texte de copyright și butoane facile.

4. Antetul și Subsolul

Antetul (header) și subsolul (footer) rămân aceleași indiferent de pagină. Întocmai unui tipizat. Personal, după configurarea temei, prefer să le definesc pe acestea două.

Pentru că antetul și subsolul sunt parte integrală din orice curs de WordPress, au capitolul lor dedicat. Vei afla cum se creează un meniu și cum se plasează aceasta în header. Cum îl poți personaliza și ce este un Mega Menu.

Ca parte din crearea header-ului vei afla ce câmpuri trebuie să conțină. Cum inserezi un număr de telefon și o adresă de email. Și cum inserezi rețelele sociale.

Pentru header, vei afla cum să plasezi conținut de tip text, liste, link-uri, titluri și imagini. Ce este un widget și cum se configurează acesta.

5. Design-ul Paginilor în Cursul de WordPress

În acest capitol vei găsi instrucțiuni pas cu pas despre cum să creezi o pagină în WordPress cu un design anume și cum să îi configurezi setările. Folosind un exemplu dat, vei plasa text, imagini, carusele, rânduri și coloane. Sunt explicate 2 metode diferite de a obține același rezultat.

6. Personalizări Avansate

În WordPress lucrezi cu teme și module. Atât acestea cât și platforma, au un ciclu de actualizare. Unele actualizări pot modifica cum funcționează anumite setări, alteori pot modifica cum este interpretat design-ul sau pur și simplu pot să aducă probleme ce așteaptă să fie rezolvate la următoarea actualizare. Indiferent de situațiile enumerate, ai nevoie să rezolvi repede problema de design și atunci apelezi la codul CSS.

În cursul de WordPress pentru Începători, vei învăța să folosești codul CSS pentru a personaliza elemente ale website-ului. Vei identifica clase și vei insera stiluri care se aplică atât global cât și local per pagină.

7. Optimizarea pentru Mobile

Optimizarea pentru mobile este un subiect sensibil. Creșterea lor în popularitate a făcut ca optimizarea să fie esențială iar în unele cazuri a dus la ignorarea completă a segmentului desktop.

Fiind un curs de WordPress, nu unul de web design, nu vom discuta toate conceptele optimizării pentru mobile și nu vom aborda partea teoretică. În schimb, vom lucra practic la a optimiza website-ul creat în capitolele anterioare.

Începem cu testarea optimizării. Verificăm prin diferite metode cum arată website-ul pe mobile. Apoi, continuăm cu optimizarea Temei. Abordăm toate setările necesare pentru ca website-ul să arate foarte bine pe mobile.

În final, abordăm optimizarea paginilor și a fiecărui element care nu arată bine pe ecrane mici.

8. Formulare de Contact

De multe ori într-un website ai nevoie să colectezi date. Fie că este vorba de înscrieri, cereri de ofertă sau simple metode de contact, orice website are nevoie de formulare.

În acest capitol din acest curs de WordPress pentru începători vei învăța cum să creezi formulare de contact și să le inserezi în pagină. Sunt explorare diferite opțiuni precum câmpuri text, câmpuri cu verificare, mesaje de confirmare și mesaje de eroare.

9. Ferestre Popup în Cursul de WordPress

Ferestrele popup sunt utile atunci când vrei să transmiți o informație vizitatorului indiferent de locația acestuia pe website. Poate fi vorba de oferte, reduceri, știri, formulare de abonare la newsletter sau avertizări de utilizare a cookie-urilor.

Vei învăța să creezi ferestre popup prin două metode. Prima fiind modulul gratuit, a doua fiind prin intermediul temei. Explorăm funcții de afișare, introducere de conținut, stilizare și poziționare.

A doua parte este dedicată mesajelor GDPR. Cum faci o avertizare de cookie-uri atât prin-un modul gratuit cât și prin intermediul temei.

10. Blog-ul și Optimizarea SEO

Atunci când vorbim de un website, respectiv de un "curs de WordPress pentru începători", trebuie să ținem cont și de optimizarea SEO. În acest capitol vei afla cum creezi articole de blog în WordPress. Cum se configurează blog-ul și afișarea articolelor. Cum se creează o bară laterală și se populează cu widget-uri.

Vom discuta și despre management-ul utilizatorilor. Pentru că atunci când ai un blog de succes, este posibil să ai mai multe persoane care scriu pe el.

Ajungând la optimizarea SEO, vei învăța să aplici toate criteriile de optimizare SEO On-Page pas cu pas. Cum ar fi:

  • Optimizarea cuvintelor cheie.
  • Optimizarea metadatelor.
  • Optimizarea adresei URL.
  • Crearea legăturilor interne.
  • Optimizarea titlului.
  • Verificarea densității frazei cheie.
  • Optimizarea etichetelor alt.

11. Curs de WordPress: Configurarea unui Magazin Online

Magazinul online este următorul nivel la care îți poți duce website-ul. WordPress este foarte versatil, astfel trecerea la eCommerce se face cu ușurință.

Este partea cursului de WordPress pentru Începători unde afli cum să creezi un magazin online. Vom instala modulul WooCommerce. După care vom urma pas cu pas configurarea magazinului tău online.

Sunt explorate setările temei. Cum trebuie aceasta configurată cu toate funcțiile necesare unui magazin online. Și, în plus, funcții ajutătoare pentru clienți, precum lista de dorințe, filtre și sortări.

După ce avem website-ul și tema configurate, vom începe să adăugăm produse. Sunt descrise și explicate toate opțiunile din pagina de produs și tipurile diferite de produse. Cum se creează produse variabile, precum rochiile cu mai multe mărimi și produsele grupate.

În final, vom explora management-ul comenzilor și cum se face recepția acestora.

12. Securitatea Website-ului

Ne bazăm foarte mult pe tehnologie. Stocăm date importante în cloud precum preferințe personale sau istoricul acțiunilor. Chiar și tranzacțiile financiare au loc în baza internetului. Securizarea acestora este esențială. Pentru a te informa ce înseamnă securitatea online și cum trebuie să te protejezi, îți recomand capitolul dedicat din cursul de Web Design. În cursul de WordPress vom discuta despre implementări practice ale securității.

Vom începe cu implementarea unui sistem Firewall. Apoi vom securiza website-ul prin SSL În final vom stabili copii de siguranță automate.

13. Optimizarea Vitezei

Viteza website-ului este primul indice de calitate. Da, website-ul tău este foarte frumos, atractiv și intuitiv, dar dacă nu se încarcă în maxim 5 secunde, nu îl va observa nimeni. Fiind un curs de WordPress, nu putem sări peste optimizarea vitezei. Mai ales pentru că WordPress, în sinea sa, nu este suficient de rapid odată ce începi să adaugi mult conținut. Sunt oferite metode ce folosesc atât module gratuite cât și module contra-cost

Vom explora optimizarea imaginilor. Cum trebuie să încarci o imagine și cum se automatizează compresia și conversia acestora. Vei afla despre ce este cache-ul și cum se implementează acesta și cum se optimizează baza de date.

14. Migrarea Website-ului

De-a lungul carierei tale de WordPress designer, vei avea de mai multe ori nevoie să muți un website de pe un server pe altul. Chiar și în cadrul aceluiași server, dar pe domenii diferite.

Încheiem cursul de WordPress pentru Începători cu un ghid de migrare al website-ului de pe un server pe altul sau de pe un domeniu pe altul. Este explicată atât procedura manuală cât și utilizarea unui modul specializat.

DETALII ȘI ÎNSCRIERE LA

CURS DE WORDPRESS

Necesar Curs, Durată, Locație și Cost

Cursul de web design costă 400 euro și durează 3-4 zile. De obicei se aleg zilele astfel încât să includă și weekend-ul, pentru a putea participa toată lumea. O zi de curs are între 6 și 8 ore cu pauze, în funcție de viteza de înțelegere a fiecăruia. Timpul este alocat suficient pentru a pune întrebări. Numărul de minim e cursanți per serie este de 3 locuri și maxim de 6. Pentru a mă putea ocupa individual de parcursul fiecărui cursant.

La momentul confirmări înscrierii și stabilirii datei de început, se achită 50% din costul cursului, în avans, ce nu vor fi rambursați în cazul neprezentării.

Data de start este flexibilă. Fiecare serie începe odată ce s-au strâns minim 3 participanți. Cursul desfășoară la sediul firmei: Elocinței 48, Sector 1, București.

Pentru a participa, ai nevoie de:

  • Un laptop cu sistem de operare preferabil Windows.
  • Cunoștințe minime de operare al laptop-ului.
  • Cunoștințe minime de utilizare a unui browser.

 

COST CURS DE WEB DESIGN 400 euro
COST COPII 16-17 ANI 325 euro
DURATĂ 3 – 4 zile
ORE / ZI 6 – 8 ore
VÂRSTĂ MINIMĂ 16 ani
LOCURI per SERIE 3 – 6 cursanți
TRAINER Victor Marcoianu
ORGANIZATOR SenDesign
DATĂ DE START Flexibilă