POLITICA DE RETUR

CONDIȚII DE RETUR

SenDesign va respecta prevederile Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce conferă clientului, în calitatea de consumator (numai în condițiile actului normativ menționat) dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumparate, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumparate.

Termenul de răspuns la cererile de retur este de 30 de zile de la denunțarea unilaterală formulată în scris.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuarii expediției, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunțarea unilaterală formulată pe website, contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amânată până la momentul primirii produselor returnate sau până la recepționarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate. SenDesign are dreptul ca atunci când consideră că acțiunile clientului au fost cu rea-vointa să solicite acestuia daune-interese/să rețină anumite sume din valoarea totală motivat de diminuarea de valoare a produsului, în condițiile legislației în vigoare. De asemenea, SenDesign își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului care a acționat cu rea-credință exercitandu-și dreptul de retragere din contract.

În cazul în care returnarea produselor este cauzată de existența unor probleme legate de produs, precum deteriorări sau neconcordanță cu comanda plasată, costurile de retur vor fi suportate exclusiv de SenDesign, în condițiile stipulate în prezentul document.

În orice situație de returnare a produselor (chiar și când returnarea îi este imputabilă SenDesign – colete deteriorate, produse greșit facturate / greșit livrate, produse cu defecte de fabricație), acestea trebuie să fie în aceeași stare, în ambalajul original, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care l-au însoțit (factura, certificate de garanție etc.). Produsele returnate trebuie sa fie în aceeași condiție ca la primire: fără deteriorări, fără defecte (cu excepția viciilor ascunse și exceptând defectele deja semnalate de client în corespondența cu SenDesign).

În orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare în care au fost trimise Clientului, în ambalajul original, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garanție etc.). Produsele returnate trebuie sa fie în aceeași condiție ca la primire: fără defecte (cu excepția viciilor ascunse și exceptând defectele deja semnalate de Client în corespondența cu SenDesign). Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

În cazul retururilor de comenzi achitate cu vouchere, menționăm că rambursarea se va efectua prin emiterea unui nou cod de voucher. Politică noastră nu presupune returnarea sumei altfel decât prin voucher valabil online.

Cărțile nu trebuie sa aibă colturile îndoite, cotorul deteriorat, pete pe copertă sau pe pagini.

Produsele digitale (ebooks) fac excepție de la condițiile obișnuite de retur întrucât sunt considerate servicii de către legislația în vigoare.

 

PROCEDURA DE RETUR

Cererea de retur se va face de către client, folosind formularul de mai jos. În urma confirmării de către SenDesign a cererii de retur, clientul va trimite prin curier rapid sau poșta română produsele la adresa Elocinței 48, București. Coletul este adresat către SC SenDesign Development SRL, 0771 372 199. Retururile, (indiferent de metoda de transport aleasă), nu se vor expedia niciodată de către client către SenDesign cu plata ramburs. În acest caz, SenDesign își rezervă drepturile de a nu primi produsele.